Ruiterbegeleiding


Omdat wij van origine geschoold zijn als humaan fysiotherapeut, zijn wij als geen ander in staat om een inschatting te maken hoe u het beste tot een goede houding kunt komen in het zadel. Dit is van belang, omdat u op deze manier de bewegingen van het paard beïnvloedt. Zo is de cirkel weer rond als het gaat om de behandeling van uw paard.

Indien u zelf lichamelijke klachten ondervindt, of wilt werken aan optimalisatie van uw houding, kunnen wij u doorverwijzen voor een uitgebreide fysiotherapeutische intake door een van de specialisten van onze samenwerkingspartner US-E, om u van goed advies te kunnen voorzien. US-E heeft vestigingen in Grave en Boxmeer (Noord Brabant), niet ver van onze behandellocatie SMDC in Heesch.

Daarnaast hebben wij zeer goede ervaringen met collega manueeltherapeut Rob de Vaal van praktijk “FysioNesse” in regio Zuid-holland en collega manueeltherapeut Anita Steenbergen van praktijk “Fysio Anita” in regio Utrecht. Anita specialiseert zich net als onze Femke op de behandeling van ruiters. Femke werkt nog een dag in de week bij “Fyzie” in Amersfoort, Gelderland.